Work Life Unbalace

Η Ημέρα μιας Γυναίκας που Δουλεύει σε Διαφημιστική: Work Life Unbalance

Ξυπνάς το πρωί με την τρίτη αναβολή στο κινητό και εύχεσαι να μπορούσες να βάλεις και μια τέταρτη.
Σηκώνεσαι με έναν αναστεναγμό και μια ελαφριά ζαλάδα, αλλά γρήγορα συνέρχεσαι.
Ετοιμάζεσαι με συγκεκριμένες κινήσεις για να πας στη δουλειά. Συγκεκριμένες και χρονομετρημένες.
Αν έχεις παιδιά, θα πρέπει να ετοιμάσεις και αυτά. Αν έχεις προνοήσει από το βράδυ, έχεις ήδη ετοιμάσει τα ταπεράκια για το σχολείο και έχετε διαλέξει τα ρούχα που θα φορέσουν.
Στο δρόμο για το γραφείο, ανάμεσα στα φανάρια ή στις στάσεις του μετρό, τσεκάρεις τα emails σου. Αναστενάζεις πάλι με όσα διαβάζεις.
Φτάνεις στο γραφείο και χαιρετάς με πολλές ευγενικές καλημέρες. Χαίρεσαι που βλέπεις τους συναδέλφους σου, τους περισσότερους τους συμπαθείς. Σε περιμένουν διάφορα τηλέφωνα, τα τσεκαρισμένα emails που εκκρεμούν να απαντήσεις, tasks από την προηγούμενη μέρα, νέα tasks στο asana, νέα briefs κάποια ενδιαφέροντα κάποια βαρετά, συζητήσεις για μακέτες και λογότυπα, υπομονετικές απαντήσεις στον πελάτη που έχει πάντα δίκιο ή που έχει συνεννοηθεί «αυτή τη μικρή αλλαγούλα με τον διευθυντή σου χθες το βράδυ στο τηλέφωνο, έλα μωρέ δεν είναι τίποτα, πέντε λεπτά θα πάρει» κι εσύ ξέρεις ότι πιθανότατα θα πάρει πέντε μέρες, διαπραγματεύσεις με συναδέλφους ή άλλους πελάτες, έξυπνες ιδέες, πολλά μπράβο ή στραβά χαμόγελα, ετοιμασίες παρουσιάσεων, εγκρίσεις και απορρίψεις, διαλείμματα στο μπαλκόνι ή τον πίσω κήπο, πιπεράτα κουτσομπολιά για πελάτες ή συναδέλφους σε άλλες διαφημιστικές, και απογευματινή ζαλούρα.
Ανάμεσα σε όλα αυτά, θα χρειαστεί να τσεκάρεις ότι η κοπέλα πήρε όντως τα παιδιά από το σχολείο, έχουν φάει και έχουν ξεκινήσει το διάβασμα ή έχουν πάει στα αγγλικά. Θα μιλήσεις βέβαια και μαζί τους για να τους πεις τι θα πρέπει να έχουν κάνει μέχρι να γυρίσεις.
Πριν το καταλάβεις, έχει πάει απόγευμα και δεν έχεις προλάβει να τελειώσεις όσα θα ήθελες στο γραφείο. Ίσως χρειαστεί να τελειώσεις κάποια στο σπίτι. Δεν έχεις όρεξη να σε πάρει το πρωί ο πελάτης που σήμερα εκνευρίστηκε και να μην έχεις ολοκληρώσει αυτό που του υποσχέθηκες. Δεν έχεις όρεξη για περισσότερη γκρίνια. Άλλωστε και αύριο το πρωί πάλι κάτι επείγον θα προκύψει σίγουρα.
Φτάνεις σπίτι εξαντλημένη, αλλά χαμογελάς από τύψεις που άργησες πάλι και δεν θα περάσεις πολύ χρόνο με τα παιδιά. Και ο άντρας σου; Και αυτόν δεν πρέπει να τον παραμελείς, όχι μόνο τα παιδιά. Θέλει κι αυτός το χρόνο του, ζευγάρι είστε. Άλλωστε κι εσύ θέλεις χρόνο μαζί του.
Βλέπεις τα ασιδέρωτα και σκέφτεσαι θα τα κάνω το σαββατοκύριακο. Σε μια ωρίτσα που τα παιδιά θα κοιμηθούν, θα μαγειρέψω και θα τελειώσω αυτό που ήθελα από τη δουλειά. Ποιο σίριαλ τώρα στην τηλεόραση, δεν προλαβαίνεις. Βλέπεις μήνυμα στο viber από την κολλητή σου, της απαντάς ότι θα την πάρεις κι αυτήν το σαββατοκύριακο, έχεις πήξει ρε συ.
Πριν πέσεις στο κρεβάτι, προγραμματίζεις τις αναβολές στο κινητό και σκέφτεσαι πως ούτε αύριο γαμώτο δεν είναι Παρασκευή.
Κι εκεί, πριν σε πάρει ο ύπνος από την κούραση μέσα στα επόμενα τρία λεπτά ή τρία δευτερόλεπτα, έρχεται από τα βάθη του μυαλού μια σκέψη, τι ωραία που θα ήταν να είχες μια δουλειά που θα μπορείς να ρυθμίζεις εσύ το χρόνο και τα ωράριά σου, θα επιλέγεις τους πελάτες σου, θα ζαλίζεσαι μόνο από ενθουσιασμό και όχι από άσκοπες συζητήσεις και ξενύχτια, και ίσως, ίσως να μπορείς να βλέπεις τα παιδιά σου λίγο περισσότερο μέσα στη μέρα, που σημαίνει μια μέρα χωρίς τόσες πολλές τύψεις. Σε παίρνει ο ύπνος πριν προλάβεις να ολοκληρώσεις τη σκέψη σου, προτού όμως κοιμηθείς τελείως προλαβαίνεις να αφήσεις ένα μικρό αναστεναγμό. Αχ, ωραία δεν θα ήταν;

* Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ είναι συμπτωματική.

Αν θέλεις να συζητήσουμε μαζί αυτή τη μικρή σου σκέψη, αρκεί ένα email στο thedigitalv@gmail.com. Μην το σκέφτεσαι άλλο, κάνε το τώρα!